MOIST CHOCOLATE CAKE🎂🍰
BAHAN2:
✨✨✨✨
240gm tepung gandum.
60g serbuk koko
230g gula
1 cawan minyak
1 cawan susu cair(guna 2 sudu susu tepung kacau dlm air pun boleh)
5g esen vanila
5g sodium bikarbonat
2 biji telur
CARA2:
✨✨✨✨
Campurkan semua bahan dan kacau guna senduk hingga sebati(sblm tu panas pengukus dulu)
lapik loyang menggunakan kertas minyak dan tuang semua bhn tdi.
ikan kain pada penutup periuk pengukus
kukus selama 60 min(dah boleh mula cek kek dgn cucuk guna garpu selepas 50 min..kalau doh ok.tutup api)
BAHAN2 TOPPING:
✨✨✨✨✨✨✨✨
30 g serbuk gula
2 sudu minyak masak
1 cawan susu pekat manis
coklat rice
CARA2:
✨✨✨✨
campurkan susu pekat manis,minyak dan serbuk koko,dan gaul secara double boil.agak2 dah likat terus angkat.
CARA HIDANG:
✨✨✨✨✨✨✨
setelah kek sejuk..letakkan toping keseluruhan kek.
taburkan coklat rice..siap..cair dlm mulut bakhang..
TIPS:
⭐KUKUS KEK PALING MOIST BERBANDING BAKAR
⭐TOPING BOLEH ADJUST MENGIKUT SELERA MASING2,,LEBIH KAN /KURANGKAN SUSU /SERBUK KOKO
⭐LETAK TOPING KETIKA KEK SUDAH SEJUK
⭐RESEPI DIATAS BLH DIGUNA UTK BUAT CUPCAKE..(KUKUS 20 MIN..)
SLMT MENCUBA
SAYONARA..
ARIGATO GOZAIMASHITA
AKMA
Ulasan
Catat Ulasan