KEK BATIK CHEESEπŸ°πŸ°πŸŽ‰




ASSALAMUALAIKUM..😘😍

RESEPI KEK BATIK CHEESE

BAHAN-BAHAN:
😍😍😍😍😍😍
1 KETUL BUTTERCUP/250g MARJERIN
900g BISKUT MARIE
1 CAWAN:
*SUSU PEKAT
*air panas
*serbuk kok
*milo
*gula pasir
4 BIJI TELUR(pukul hingga kembang)

TOPPING:
😘😘😘😘
250g CREAM CHEESE
1/2 CAWAN SUSU PEKAT
*pukul sebati cream cheese dan susu pekat hingga kembang.sapu rata atas kek batik.

CARANYA:
😊😊😊😊
*LARUTKAN GULA,SUSU PEKAT,SERBUK KOKO,MILO DAN AIR PANAS.NAK MUDAH GAUL SEBATI DLM MANGKUK.
panaskan butter dlm periuk.bila butter dh cair masukkan campuran serbuk koko tadi.masak hingga mendidih.
BILA CAMPURAN DAH MENDIDIH,MASUKKAN PULA TELUR YG TLH DIPUKUL.KACAU SEBATI HINGGA CAMPURAN HAMPIR PEKAT DAN TUTUP API.
masukkan biskut marie yg tlh dipatah-patahkan dan digaul sebati.
LETAKKAN BISKUT MARIE KE DALAM LOYANG,RATAKAN DAN TEKAN HINGGA PADAT.
tuangkan topping cream cheese cair tadi, nak lagi sedap,bila kek dah sejuk,sagat cheese atas kek..lebih cheesenye..ok..

done❗❗πŸ’’

Ulasan

Catatan Popular